KUN HYMY EI RIITÄ 3/12

Tällä kertaa katsomme sarjan kolmatta kuvaa ja pyöritämme ajatusta kuvan eliniästä.

Kuvat ovat lisääntyneet silmissämme räjähdysmäisesti. Aina ruutuaikaa viettäessämme kuvia scrollaantuu täysin jatkuvalla syötöllä. Klikkauskulttuuriin kuuluu senkinlainen omituinen ilmiö, että niihinkin uutisiin, jossa ei ole mitään asiaan liittyvää kuvaa tukitaan joku täysin turha kuvituskuva.

Tämä kuvavirta menee käytännössä suoraan viemäriin. Vain jotkut kuvat saavat meidän vilkaisemaan jotain asiaa pidempään. Ja käytännössä aina silloin on kyseessä kuva, joka herättää meissä jonkun tunteen. Kuva voi mielestämme olla hellyttävä, uhkaavaa tai vaikkapa se saa meidät haluamaan kuvassa olevaa autoa. Ne meissä heränneet tunteet voivat siis olla kovinkin erilaisia. Mutta tosiaan, se että meille syntyy joku tunne nostaa kyseisen kuvan ylös virrasta ja lisää sen elinajanodotetta oleellisesti.

En tiedä onko se lähinnä surkuhupaisaa viisastelua vai totuuteen pohjautuva yleistys, mutta välillä olen ollut huomaavinani, että meillä miehillä on välillä turhankin tekninen suhtautuminen kuvan viestiin.