FOTOTOUR

Sami Eskonlahden kanssa olemme miettineet jo jonkin aikaa järjestävämme sellaisia tilaisuuksia, joiden avulla voisimme tarjota kuvaajille käytännönläheisiä vinkkejä kaikenlaiseen tekemiseen, ihan jopa laitteiden hankinnasta, aina valmiiden kuvatuotteiden tekemiseen asti. Niinpä Interfoton ja JAS Kamerakaupan yhteistyö poikikin Fototour nimisen kurssisarjan. Fototourin nettisivuille pääset tästä.

Fototour nimen alla tarjotaan monenlaista ohjelmaa eri paikkakunnilla. Ensimmäinen tilaisuus oli viime viikon maanantaina 26.8 Tampereella Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy:ssä. Tilaisuuden idea oli se, että Mitja Kortepuron ja meikäläisen demokuvauksista sekä käsitellään, että Samin toimesta printataan ja pohjustetaan valmiita kuvia. Tämän tekemisen lisäksi samalla pidettiin pienet messut, joissa esillä oli mm Epsonin, Koy Labin, Hahnemühlen, Nikonin, Canonin, DJI:n ja Jinbein tuotteita. Jos satuit vilkaisemaan facebook-sivujamme, niin näitkin jo vähän videonpätkää tapahtuneesta. Tilaisuus oli menestys, paikat täyttyivät todella pian ja meitä olikin melkein 50 henkilöä paikalla. Ja vaikka olenkin jäävi, totean silti, että ilmapiiri oli läheisen toimiva. Pipo ei kiristänyt kenelläkään.

Seuraava Fototourin tilaisuus pidetään 10.9 klo 17-20 Helsingissä, Interfotolla osoitteessa Vellamonkatu 30 B. Ohjelma pyörii Suvi Sievilän löydöistä luovuuden ympäriltä. Itse olen avoimen innostunut kuulemaan Suvin ajatuksia aiheesta. Tässä vähän tarkemmin…

Otahan ja ilmoittaudu…

Palataan sitten vielä viime maanantaihin ja Tampereelle. Laitan myöhemmin omia tekemisiäni esille, mutta otetaanpa oheen Mitjan pari kuvaa. Nämä kuvat on siis otettu ja käsitelty yleisön katsellessa vierestä.

Keskeltä ylhäältä tuli metrisestä teltasta päävalo, kameran takana oli halkaisijaltaan 140cm teltta. Takaviistosta kummaltakin puolelta tuli piirto 25x100cm stripeistä. Käytössä oli Jinbein HD-601 akkusalamat ja kaikissa teltoissa oli gridit.


Mallin heittäytymiskyky tai sen puute näkyy aina kuvassa. @jeannedemone on aina menossa mukana…

Oli hienoa nähdä Mitjan ja Samin kyky tehdä kaikki asiat samoin yleisön edessä, kuin rauhassa yksin omissa tiloissa. Aito tilanne vaan on niin paljon kertovampi yleisön edessä.

Katsotaan, minne kaikkialla ja millaisten tilaisuuksien kanssa vielä ehditäänkin…

Krister