Nikon AF-S Nikkor 500mm f/5.6E PF ED VR -objektiivi

JAA535DA

Ulottuva, kompakti ja loistava kuvanlaatu

Tämä Nikonin 500mm objektiivi on suunniteltu mm. luonnon, urheilun tai villieläinten kuvaajille. Tärinänvaimennus poistaa tehokkaasti kameran liikkeiden aiheuttamat epäterävyydet ja tarkennus toimii erinomaisen nopeasti. Objektiivi on sääsuojattu ja kooltaan verrattaen hyvin kompakti.


Tiedot

Tiedustele toimitusaikaa myymälästämme.

3 499,00 €

3 999,00 €

-500,00 €


Kysy tuotteesta
Nikon AF-S Nikkor 500mm f/5.6E PF ED VR -objektiivi

Nikon AF-S Nikkor 500mm f/5.6E PF ED VR -objektiivi

 

Lisätiedot

Tuoteryhmä Objektiivit
Merkki Nikon
Malli AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR
Tuotekoodi JAA535DA

Tiedot



Kukista etäisyydet. Mene minne haluat.

Maalla. Merellä. Ilmassa. Kevennä kantamuksiasi ulottuvuudesta tinkimättä käyttämällä tätä kompaktia 500 mm:n kiinteäpolttovälistä superteleobjektiivia, jonka valovoima on f/5,6. Phase Fresnel (PF) -linssielementtiä käyttämällä tästä kiinteäpolttovälisestä objektiivista on voitu tehdä erittäin kevyt ilman, että kuvanlaatu heikkenee. Lyhin tarkennusetäisyys on vain 3 m, mikä tarjoaa laajat luovat mahdollisuudet. Voit ottaa makrokuvia huurteisista kukista tai lähikuvia urheilijoiden kasvoista. Jos tarvitset lisää joustavuutta, voit lisätä ulottuvuutta käyttämällä Nikonin valinnaista 1,4-, 1,7- tai 2-kertaista telejatketta.¹


Kestävä ja ketterä

Ilmakuvia rallireitiltä. Petolintuja lennossa. Voit luottaa siihen, että objektiivi kestää myös ottaessasi valokuvia ja kuvatessasi videoita syrjäisissä tai haastavissa kohteissa. Phase Fresnel (PF) -linssielementin ansiosta objektiivi on erittäin pienikokoinen, ja fluoripinnoite hylkii vettä, pölyä ja likaa. Objektiivin putken liikkuvat osat on tiivistetty pölyltä ja vesipisaroilta. Jalustarenkaan laakerit varmistavat sulavan vaihdon pysty- ja vaakakuvauksen välillä.


Terävät kuvat

Villieläimiä auringonlaskun aikaan. Kohteita katuvalojen kovassa valossa. Hyödynnä reunasta reunaan ulottuva terävyys, vähäinen valon heikkeneminen ja vähäiset heijastukset jopa täydellä aukolla tai vastavaloon kuvattaessa. Objektiivin kolme ED-linssielementtiä takaavat kuvien eloisat värit ja syvän kontrastin. Nikonin heijastamaton nanokidepinnoite varmistaa kuvien selkeyden vähentämällä heijastusten ja haamukuvien määrää jopa vastavalossa. PF-objektiivissa ei esiinny käytännössä ollenkaan heijastuksia, ja ylivoimaisen erottelukyvyn ansiosta objektiivi tallentaa pistemäiset valonlähteet erinomaisen tarkasti. myös kuvan reuna-alueilla.


Tarkka ja vakaa

Seuraa toimintaa ja valaistusta. Nikonin tärinänvaimennuksen ja SPORT VR ‑toiminnon ansiosta voit kuvata huolehtimatta kameran tärähtämisen vaikutuksesta. Nikonin tärinänvaimennus (VR) on suunniteltu vähentämään kameran liikkeen aiheuttamaa epäterävyyttä, ja se mahdollistaa kuvaamisen jopa 4 askelta pidemmällä suljinajalla kuin ilman tärinänvaimennusta.² Tärinänvaimennus aktivoituu heti, kun painat kameran laukaisimen puoleenväliin, ja se toimii täysin äänettömästi. SPORT VR ‑tila on kätevä erittäin nopeaa toimintaa kuvattaessa tai panorointikuvauksessa. Se vakauttaa etsinkuvaa myös sarjakuvauksessa kuvanlaadun kärsimättä.


Nopea automaattitarkennus

Objektiivi reagoi nopeasti ja tarkasti kohteen liikkeisiin. Sähkömagneettinen himmennin tuottaa täsmälliset valotukset nopeassa sarjakuvauksessa. Nikonin SWM-ultraäänimoottori mahdollistaa erittäin nopean ja erittäin hiljaisen automaattitarkennuksen. Edistynyt automaattitarkennuksen seuranta pysyy nopeiden kohteiden mukana silloinkin, kun ne liikkuvat arvaamattomasti ja sattumanvaraisella nopeudella tai lähestyvät kameraa nopeasti. Objektiivin sähkömagneettinen himmenninmekanismi takaa nopean automaattisen valotussäädön ja maksimaalisen tarkkuuden. Kaksiasentoinen tarkennuksen rajoituskytkin (FULL ja ∞–8 m) parantaa kohteen tarkennusnopeuden hallintaa.


Helppo tarkennuksen hallinta

Ketunkolo. Kilparadan kaarre. Voit helposti hienosäätää tarkennusta ja mukautua tilanteisiin henkeäsalpaavan tarkasti. Nikonin ammattitason objektiiveista tutut tarkennustoiminnot mahdollistavat erinomaisen hallinnan. A/M- ja M/A-tarkennustilakytkimillä voit siirtyä automaattitarkennuksesta käsitarkennukseen vain tarkennusrengasta kääntämällä. Tarkennusrenkaan uritettu pinta takaa pitävän otteen. Memory Recall ‑muistitoiminnon avulla voit tallentaa haluamasi tarkennusetäisyyden toistuvaa käyttöä varten. Erinomainen apu, kun haluat tarkentaa linnun usein käyttämälle saalistuspaikalle.



Polttoväli

500 mm

Suurin aukko

f/5,6

Pienin aukko

f/32

Objektiivin rakenne

19 elementtiä 11 ryhmässä (mukana 3 ED-linssielementtiä, 1 PF (Phase Fresnel) -linssielementti, nanokidepinnoitettuja linssielementtejä ja fluoripinnoitettu etulinssielementti)

Kuvakulma

Nikonin FX-koon DSLR-kamerat: 5°, Nikonin DX-koon DSLR-kamerat: 3° 10'

Lyhin tarkennusetäisyys

3,0 m polttotasolta

Tärinänvaimennus

Kyllä

Himmenninlehtien määrä

9 (pyöristetty himmenninaukko)

Suodinkoko

95 mm (P = 1,0 mm)

Halkaisija x pituus (pituus objektiivin kiinnikkeestä)

noin 106 mm (enimmäishalkaisija) x 237 mm (pituus objektiivin kiinnitysrenkaasta)

Paino

noin 1 460 g

Vakiovarusteet

95 mm:n paikalleen napsautettava objektiivin etusuojus LC-95, objektiivin takasuojus LF-4, bajonettikiinnitteinen vastavalosuoja HB-84, objektiivilaukku CL-M5



Nikon talvikampanja

25.10.2024 - 13.1.2025

Lisätarvikkeet