Canon EOS-1D X Mark III

Olli Turtiainen on Canon kameroiden asiantuntija. Tässä Ollilta neljä vinkkiä, miksi EOS-1D X Mark III kannattaa hankkia:

  1. Optinen etsin – Ei viivettä etsinkuvassa. Nopeimmissakin peilittömissä kameroissa on noin kymmenesosasekunnin viive, eli tällä kameralla on siinä ajassa kuvattu jo 2-3 kuvaa. Nopeiden kohteiden kuvaamisessa ero on olennainen.
  2. Automaattitarkennus – Tarkennus hoituu isolla pikselimäärällä, voidaan kasvojen lisäksi tarkentaa esim silmiin, tällä kameralla jopa ylösalaisin oleviin! Sähköisellä sulkimella voidaan kuvata äänettömästi ja mekaanisella sulkimella voidaan pysäyttää liike. Voidaan kuvata jopa 20 kuvaa sekunnissa seuraavalla tarkennuksella.
  3. Video ominaisuudet – Voidaan kuvata jopa 5.5K:n raakavideota koko kennon alueelta.
  4. Laatu – Kamera on vaativissakin olosuhteissa kotonaan, pöly ja kosteussuojaus on loistava. Käytössä on herkkyydet 100 – 102 400 ISO, (laajennettavissa jopa L: 50-819 200). Tarkennus toimii erittäin hämärässä, livewiev -6 EV ja optisen etsimen kautta -4 EV. DIGIC X -kuvaprosessorin ansiosta luvassa on huippunopeaa kuvausta ja erinomaista kuvan laatua.